READY WRITER

Liefde voor landbouw

Tekstredacteur Hugo de Jong van Ready Writer is ing. landbouwkundige, afgestudeerd aan de Rijks Agrarische Hogeschool te Deventer, later HAS “Larenstein”.
Hij begon zijn carrière als freelance tekstschrijver voor het Agrarisch Dagblad. Toen hij later in dienst werd genomen door een grafisch vormgevingsbureau raakte landbouw op de achtergrond, maar de liefde voor het vak is nooit uit zijn hart verdwenen. In 2013 startte hij zijn bedrijf “Organic Supply” met de bedoeling om minder bedeelde agrarische ondernemers uit ontwikkelingsgebieden te koppelen met afnemers in Nederland. Zijn activiteiten spitsten zich toe op honingbijproducten. Zo is hij in contact gekomen met Imkerij de Werkbij te Veenendaal, waarvoor hij productinformatie is gaan vertalen en redigeren.
De combinatie van landbouw en taal zit Hugo in de genen. Zijn grootvader werkte als redacteur op het Ministerie van Landbouw en had een prachtige bloementuin achter zijn huis vol rozen en dahlia’s.
Samen met zijn vrouw Elizabeth heeft Hugo vele jaren gemoestuind, zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Hij hoopt met Ready Writer actief te blijven op het gebied van planten en (gezonde) voeding.